KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM KLİNİĞİ

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM KLİNİĞİ

Genel Tanım
Özel Sada Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimizde; detaylı jinekolojik muayene, kadın hastalıkları tanı-tedavi, hamilelik, doğum öncesi ve doğumla ilgili hizmetler verilmektedir. Ayrıca çeşitli yardımcı üreme teknikleri de uygulanmaktadır.

Kliniğimizde Yapılan İşlemler
 
Pap-smear :
 Rahim ağzı (serviks) kanser taramasında kullanılan bu yöntem bugün tüm dünyada rahim ağzı kanserinin erken tanısına olanak sağlayarak rahim ağzı kanseri daha oluşmadan, "kanser öncülü" lezyonların tespitini mümkün kılmaktadır.

Kolposkopi :
 Kolposkopik inceleme rahim ağzının, mikroskop benzeri optik bir cihazla büyütülerek detaylı olarak incelenmesine ve direkt görüş altında şüpheli lezyonlardan biyopsi alınmasına olanak sağlayan bir tetkiktir. Ayrıca bu yöntemde sisteme adapte edilen ek cihazlar ile lezyonun direkt görüş altında tedavisi de mümkün olmaktadır.

İnfertilite Tetkik ve Tedavisi :
 İnfertilite; bir çiftin korunmasız düzenli ilişkiye rağmen en az 1 yıl süre içerisinde çocuk sahibi olamaması olarak tanımlanmaktadır.

Bu çiftler kliniğimizde ayrıntılı olarak değerlendirilmekte yapılan tahliller sonucunda çift, uygun olan bir üremeye yardımcı tedavi programına alınmaktadır.İnfertil çiftlere yönelik yapılan temel tetkikler ve infertilite tedavisine yönelik uygulamalarımız aşağıda sıralanmıştır.

• Hormon testleri 
• Spermiyogram
• Histeroskopi

Zamanlanmış ilişki : 
Gebelik olasılığını arttıran bu yöntemde kadının yumurta gelişimi takip edilerek yumurtlamanın olduğu dönemde eşlerin ilişkiye girmesi sağlanır.

Intrauterin inseminasyon :
 Aşılama= IUI; işlemden geçirilmiş ve seçilmiş hastanın eşine ait spermlerin yumurtlama döneminde direkt rahim içerisine verilmesi.

Tüp Bebek : 
Jinekolojik Ultrasonografi: Görüntüleme yöntemlerinden biri olan ultrasonografik inceleme, modern jinekolojide muayenenin ayrılmaz bir parçası ve tamamlayıcısı haline gelmiştir. Bu inceleme ile kadın üreme sisteminin tüm hastalıkları (myoma uteri, yumurtalık-tüp kistleri/kitleleri, diğer patolojiler) hakkında ileri düzeyde yorum yapma olanağı bulunmaktadır. Renkli doppler ultrasonografisi ise, özellikle yumurta ve tüplere ait (adneksial) olan hastalıklarda tanı duyarlılığını artıran bir yöntem olarak rutin pratiğimizde kullanım alanı bulmaktadır.

Histeroskopi :
 Işık kaynağı ve optik bir sistemle rahim içerisinin direkt olarak gözlenmesidir. Rahim iç bölgesinden köken alan patolojilerin (submukoz myom, endometrial polip, rahim içi perde-bölme ve yapışıklıklar v.s.) tanı ve tedavisinde altın standart olan bir yaklaşımdır. Yine infertil hasta grubunda da bazı durumlarda histereskopik inceleme uterus kavitesinin (rahim içi boşluğun) değerlendirilmesi için gerekebilmektedir.

Laparoskopi :
 Karın içerisinin ışık kaynaklı optik bir sistem ile direkt olarak özlenmesidir. Günümüzde laparoskopi ile jinekolojinin ne neredeyse tüm ameliyatları gerçekleştirilebilmektedir. Laparoskopi özellikle yumurtalık ve tüplere ait patolojilerin (kist,kitle) kesin tanısında ve tedavisinde standartlaşmış bir yaklaşımdır.

Laparoskopinin açık ameliyatlara göre; daha az karın içi yapışıklık (özellikle infertil hasta grubunda önemli), daha iyi karın içi görüş sağlaması, ameliyat sonrası hastanede kalış süresinin kısalması ve daha hızlı bir postoperatif derlenme dönemi gibi avantajları bulunmaktadır.

Detaylı bilgi ve randevu için biz sizi arayalım.



ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP