Gebelikte Beslenme

Vücudunuz hamilelik sırasında birçok fiziksel ve hormonal değişiklik geçirir. Bu süre zarfında vücudunuzu besleme şekliniz sağlığınızı ve bebeğinizi etkileyecektir. Hamileliğiniz boyunca sağlıklı kalmanıza yardımcı olmak için sağlıklı, dengeli bir diyet yemelisiniz. Yediğiniz yiyecekler bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle besin açısından zengin gıdaları tüketmek önemlidir. Doğru beslenme, bebeğinizin büyümesini ve gelişmesini desteklemeye yardımcı olabilir.

Bazı oldukça kolay beslenme yönergelerini izleyerek, sağlıklı bir hamilelik yolunda olabilirsiniz.

Vücudunuz hamilelik sırasında artan beslenme gereksinimlerine sahiptir. Eski “iki kişilik yemek” atasözü tamamen doğru olmasa da, sizi ve bebeğinizi desteklemek için daha fazla mikrobesin ve makrobesin gerekir.

Mikrobesinler, sadece küçük miktarlarda gerekli olan vitaminler ve mineraller gibi diyet bileşenleridir. Makrobesinler kalori veya enerji sağlayan besindir. Bunlar karbonhidratları, proteinleri ve yağları içerir.

Hamilelik sırasında her bir besin maddesinden daha fazla tüketmeniz gerekir. Çoğu hamile kadın, çeşitli sağlıklı gıdaları içeren bir diyet seçerek bu artan beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilir. Gerekli tüm besin maddelerini aldığınızdan emin olmanın basit bir yolu, her yiyecek grubundan her gün farklı yiyecekler yemektir. Aslında, tüm yemekler en az üç farklı gıda grubunu içermelidir.

Her yiyecek grubunun vücudunuza sunacak bir şeyi vardır. Örneğin:

  • Tahıllar iyi bir enerji kaynağıdır.
  • Meyve ve sebzeler antioksidanlar, lif ve suda çözünür ve yağda çözünen vitaminlerle doludur.
  • Etler, fındık ve baklagiller vücudunuza protein, folat ve demir sağlar.
  • Süt ürünleri harika kalsiyum ve D vitamini kaynağıdır.

Detaylı bilgi ve randevu için biz sizi arayalım.


İlgili Makaleler


Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Bariatrik Cerrahi Sonrası Beslenme

Gastrik bypass diyetinizi yakından izlemek, güvenli bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Küçülen midenizin rahat ve güvenli bir şekilde sindirebileceği daha az miktarda yiyecek yemeye alışmak önemlidir. Gastrik bypass cerrahisi sonrası diyet önerileri kişisel durumunuza göre değişir.  

Devamını Oku
Diyabetli Bireylerde Beslenme ve Karbonhidrat Sayımı

Diyabetli Bireylerde Beslenme ve Karbonhidrat Sayımı

Karbonhidrat sayımı, tip 1 veya tip 2 diyabetli insanlar için bir yemek planlama aracıdır. Karbonhidrat sayımı, her gün yediğiniz gıdalardaki karbonhidrat miktarını takip etmeyi içerir.  

Devamını Oku
Gebelikte Beslenme

Gebelikte Beslenme

Vücudunuz hamilelik sırasında birçok fiziksel ve hormonal değişiklik geçirir. Bu süre zarfında vücudunuzu besleme şekliniz sağlığınızı ve bebeğinizi etkileyecektir. Hamileliğiniz boyunca sağlıklı kalmanıza yardımcı olmak için sağlıklı, dengeli bir diyet yemelisiniz.

Devamını Oku
Kronik Hastalıklarda Beslenme

Kronik Hastalıklarda Beslenme

Kalp hastalığı, kanser ve diyabet, 65 yaş ve üstü yetişkinlerde önde gelen kronik hastalıklar ve nihai ölüm nedenleri arasındadır. İyi haber şu ki, araştırmalar fiziksel aktivite, sigarayı bırakma, alkol tüketimini sınırlama ve sağlıklı bir diyetin, yaşlıların yaşlanma ve kronik hastalık riskini azaltma, hastalık ilerlemesini azaltma ile ilişkili bozulmadan kaçınmasına yardımcı olan genetik faktörlerden daha etkili olduğunu gösteriyor. 

Devamını Oku
Sağlıklı Zayıflama

Sağlıklı Zayıflama

Yavaş ve istikrarlı bir şekilde kilo veren insanlar (haftada yaklaşık 1 ila 2 kilo) kilo vermede daha başarılıdır. Sağlıklı kilo kaybı sadece bir “diyet” veya “program” ile ilgili değildir. Günlük beslenme ve egzersiz alışkanlıklarında uzun vadeli değişiklikler içeren sürekli bir yaşam tarzı ile ilgilidir.

Devamını Oku
Sporcu Beslenmesi

Sporcu Beslenmesi

Sporcu beslenmesi, sporcuların ihtiyaç duydukları beslenmeyi doğru zamanda, en uygun biçimde tüketmelerini sağlamak için kullanılmaktadır. Bu takviyeler kullanıcılar için kolaylıktır. Besleyici bir diyetle birlikte ve aktif yaşam tarzınızı tamamlamanın bir yolu olarak kullanılması gerektiğini hatırlamak önemlidir.

Devamını Oku
Kilonuz Kontrol Altında mı?

Kilonuz Kontrol Altında mı?

Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre dünyada dünyada her yıl 2.8 milyon insan obezite sonucu hayatını kaybetmektedir. Şişmanlık ve obezitenin, kan basıncı, kolesterol, trigliserid ve insülin direnci üzerine olumsuz etkileri bilinmektedir...

Devamını Oku
Diyabette Beslenme Nasıl olmalıdır?

Diyabette Beslenme Nasıl olmalıdır?

Diyabet, vücudumuzda midenin arka kısmında bulunan pankreasın yeterli miktarda insülin hormonu üretememesi ya da üretilen insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucu oluşan...

Devamını Oku
ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP